З кожним роком обсяг безготівкових операцій в Україні збільшується в 1,5 рази - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З кожним роком обсяг безготівкових операцій в Україні збільшується в 1,5 рази - експерт

Фінтех і Картки
295
Обсяг безготівкових операцій в Україні постійно зростає і збільшується з кожним роком приблизно в 1,5 рази. Таку думку під час ефіру на каналі БТБ висловила Марина Краснопільська, головний економіст відділу платіжних систем і розрахунків Комерцбанку.
За її словами, в середньому у клієнтів, які вже перейшли на користування картами, по дві карти. Найпопулярнішими залишаються зарплатні картки, хоча ринок зараз пропонує велику різноманітність карт: зарплатні, дебетові, кредитні, передоплаті, віртуальні та ін.. М.Краснопольская зазначила, що банки постійно розробляють різні бонусні системи, щоб стимулювати безготівкові платежі.
Загалом в Україні, як і в усьому світі, користувачі розуміють вигоди від користування безготівковими розрахунками – не потрібно знімати гроші в банкоматах, платити за це комісію, безготівкові розрахунки в торговельних мережах займають від 3 до 40 секунд і т.д.
У цілому для диверсифікації ризиків шахрайства Краснопольская рекомендує користувачам мати не менше двох карт. Як правило, це може бути або додаткова дебетова карта до вашого рахунку, або віртуальна карта, яка служить для розрахунків в Інтернеті (віртуальної картою не можна розрахуватися в магазині).
Експерт також порекомендувала при відкритті карт уважно читати все, що написано в угоді дрібним шрифтом, щоб знати нюанси обслуговування карти. Якщо ви карткою не користуєтеся, але вона не закрита, – банк може нараховувати абонплату за картку, якщо навіть там нуль на рахунку. Протягом 2-3 років, якщо не платите, може набратися пені до 100 грн.
Найпопулярніші в Україні зарплатні картки можуть бути і валютними. Поширені карти в гривнях, доларах і євро. Експерт також зазначила, що відсотки за користування звичайним кредитним лімітом на зарплатній карті складають в середньому по Україні від 18% до 36% річних.
Нагадаємо, в 2007 році частка розрахунків платіжними картками у торговельних мережах від загального числа безготівкових розрахунків склала – 8,5%, в ​​2012 році – близько 32%, в ​​2013 році – 43,6%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас