Бізнес прокредитував державу на 64 млрд грн - федерація роботодавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес прокредитував державу на 64 млрд грн - федерація роботодавців

Фондовий ринок
1334
Федерація роботодавців, яку очолює бізнесмен Дмитро Фірташ, вважає, що бізнес прокредитував державу на 64 млрд грн через невідшкодування податку на додану вартість, переплату податку на прибуток і інші механізми.
Таку оцінку сьогодні оприлюднив заступник голови ФРУ Дмитро Олійник на засіданні інвестради Міндоходів.
“На 1 лютого 2014 року переплачено податок на прибуток 20,1 млрд грн, за 2013 рік ця сума зросла на 5 млрд грн, борг з відшкодування ПДВ – 14,4 млрд грн, а сумарно кредит бізнесу українському бюджету – 64 млрд грн”, – заявив він.
Міністр доходів Олександр Клименко такими підрахунками виявився незадоволений. “Я готовий до відкритої розмови, але щоб не було політичних підтекстів і перекручення цифр”, – відповів він Олійнику.
Зокрема, голова Міндоходів заявив, що про коректну цифру переплати податку на прибуток можна буде говорити після 3 березня у зв’язку з переходом на щорічне декларування цього податку.
Нагадаємо, ФРУ вже не вперше вступає в конфлікт з податківцями з приводу ПДВ. Наприклад, у березні 2012 року Фірташ особисто обізвав податкову грабіжниками. У відповідь на це Клименко тоді заявив, що у чесних бізнесменів проблем з поверненням ПДВ немає.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас