Близько 50 млрд грн потрібно аграріям для весняної посівної — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 50 млрд грн потрібно аграріям для весняної посівної

Аграрний ринок
255
Сільгоспвиробникам потрібно для проведення весняно-польових робіт близько 50 млрд грн. Про це сказав в.о. міністра аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, перебуваючи в одному з господарств Київської області.
“На сьогоднішній день ми розрахували, щоб більш-менш нормально виконати вимоги і з технічного забезпечення, з посівного матеріалу, щодо мінімального внесення добрив і засобів захисту необхідно витратити мінімум 2 тис. грн на гектар. Ми бачимо, що нам потрібно на проведення посівної близько 50 млрд грн”, – сказав в.о. міністра. При цьому, за словами Присяжнюка, аграрії вже мають для весняної сівби близько 80% власних коштів.
Решта, зазначив він, це будуть кредитні кошти. “І я вдячний сьогодні НБУ, що він ухвалив рішення і дав дозвіл пролонгувати прострочені кредити. Їх не так багато, близько 10 млрд грн, але пролонгація дозволить ці кошти використати на необхідні витрати”, – уточнив чиновник.
Також, за його словами, Аграрний фонд і ДПЗКУ шляхом форвардного фінансування теж дасть сільгоспвиробнику близько 8 млрд грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас