Китай має намір позбавитися від готівки і банківських карт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай має намір позбавитися від готівки і банківських карт

Фінтех і Картки
8058
Повним ходом йде в Китаї створення системи, яка замінить собою готівку і банківські картки, пише газета China Daily.
“Зараз ми проводимо випробування платформи, яка об’єднає безконтактні і традиційні платіжні системи”, – наводить видання слова заступника директора Народного банку (Центробанк) Китаю Лі Дунжуна. За його словами, проект поки знаходиться на стадії експерименту. У ньому беруть участь Будівельний банк Китаю, інвестиційний банк China CITIC Bank, China Everbright Bank, платіжна система China UnionPay і найбільший у КНР оператор стільникового зв’язку China Mobile.
“У XXI столітті настав етап стандартизації системи фінансів, що вимагає створення уніфікованої системи проведення платежів. Це не тільки спростить переказ грошових коштів, але також дасть імпульс подальшому розвитку китайської економіки”, – пояснив Лі Дунжун. За його словами, в разі успіху громадянам країни більше не знадобляться готівка і кредитні картки.
Однак для розгортання такої системи буде потрібно час, зазначив він. “Основними чинниками, стримуючими впровадження нової системи, є необізнаність населення про її переваги і обмежене використання технології ближньго безконтактного зв’язку (NFC) на мобільних пристроях”, – підкреслив заступник директора Народного банку Китаю.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас