Українці готові до політики гнучкого курсу, нову політику курсоутворення від НБУ підтримують всі банки - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці готові до політики гнучкого курсу, нову політику курсоутворення від НБУ підтримують всі банки - думка

Валюта
4377
Нову політику курсоутворення підтримують всі банки, заявив в ефірі телеканалу БТБ заявив голова Комітету Незалежної асоціації банків України з питань регуляторної політики і нагляду, заступник голови правління комерційного банку Артур Загородников.
«Сьогодні курс вже знижений і головне зроблено. Змінено політику стосовно курсоутворення. Те, що ми сьогодні рухаємося за ринковим курсом, поставить крапку на курсових спекулятивних коливаннях. Певні суб’єкти господарювання будуть розуміти: якщо вони діятимуть всупереч нової курсової політики, яку зараз проводить регулятор і який, до речі, підтримують всі банки, вони не будуть працювати на цьому ринку», – попередив Загородников.
На його думку, українці готові до політики гнучкого курсу. «Моє враження таке, що зміна курсу вже відбулася… в головах наших громадян. Тому, що вони побачили, що НБУ використовує дуже гнучкий механізм, який якщо і дозволяє коливатися курсу, то це відповідає ринку», – переконаний експерт.
«У нас є перспектива розвитку ринкових відносин з курсоутворення. Згадайте, будь ласка, на 7 лютого курс НБУ був встановлений на рівні 8 гривень 70 копійок. А на 10 лютого – на рівні 8 гривень 52 копійки», – зазначив Загородников.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас