Азаров збільшував борг України зі швидкістю $1 млн за годину - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров збільшував борг України зі швидкістю $1 млн за годину - Порошенко

Казна та Політика
12393
Катастрофічне збільшення держборгу України за останні 4 роки свідчить про те, що господарник із Азарова ніякий. Таку думку в ефірі Громадського ТБ висловив колишній міністр економіки Петро Порошенко.
“Економіка не працює, ми це сьогодні бачимо. Я можу навести одну цифру, яка, думаю, ще не звучала. Ми за чотири роки збільшили рівень держборгу з 34 мільярдів доларів до 74 мільярдів.
Якщо ви поділите цю цифру на кількість днів, це означає, що кожну годину, враховуючи ніч, враховуючи вихідні, уряд збільшував державний борг більш як на мільйон доларів. Ви годину прожили, – на мільйон більше буде платити держава Україна, причому без будь-якої перспективи. Ось це формат ефективності господарювання, яке ми мали за останній час”, – розповів депутат.
За його словами, плани чинного тимчасового уряду коли рівень боргу вже склав 73 мільярди доларів, полягає у тому, щоб позичити ще додатково 12 мільярдів доларів.
“Ми виходимо на 75-90 млрд, що при переоцінці ВВП робить боргову ситуацію просто некерованою”, – резюмував Порошенко.
Раніше нардеп також розповів, що, за його даними, лише за січень поточного року продажі торгових мереж в Україні впали на 32%, що свідчить про кризу, про те, що у людей немає грошей.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас