Британський банк втратив дані 27 тисяч клієнтів - вони продавалися на чорному ринку трейдерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк втратив дані 27 тисяч клієнтів - вони продавалися на чорному ринку трейдерам

Фондовий ринок
258
Британський банк Barclays почав розслідування витоку даних своїх 27 тисячі клієнтів, який може вважатися найбільшим в історії. Про це 8 лютого повідомила The Daily Mail у своєму недільному додатку.
Видання отримало інформацію про розголошення даних від анонімного інформатора, який раніше був співробітником брокерської компанії, що працювала з відомостями з Barclays. За його словами, конфіденційні дані близько 27 тисяч осіб продавалися на чорному ринку трейдерам, які потім використовували цю інформацію для наживи. Вони з вигодою для себе пропонували клієнтам Barclays ризиковані вкладення.
Вартість «нових» досьє на клієнтів сягала 50 фунтів, у той час як на вторинному ринку вони оцінювалися у вісім фунтів. У банку повідомили, що, за попередніми даними, витік пов’язаний з підрозділом з фінансового планування, який було закрито у 2011 році. У Barclays вважають, що за межі кредитної установи просочилася інформація про клієнтів, датована 2008 роком або більш раннім періодом.
У тому випадку, якщо Barclays визнають відповідальним за витік інформації про своїх клієнтів, кредитній установі може загрожувати багатомільйонний штраф. У Сполученому Королівстві особиста інформація банківських клієнтів захищена спеціальним законом (Data Protection Act). Як зазначила газета The Financial Times в номері від 9 лютого, допомагати Barclays перевірці його роботи буде Орган з фінансової поведінки (Financial Conduct Authority).
Фінансові регулятори Великобританії в 2010 році наклали на місцевий підрозділ страхової компанії Zurich Insurance Group штраф в 2,275 мільйона фунтів за втрату особистих даних клієнтів. У тому ж році британський банк HSBC визнав, що втратив особисті дані 24 тисяч клієнтів свого швейцарського підрозділу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас