Банкам відтепер заборонено купувати валюту для українців більш ніж на 50 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам відтепер заборонено купувати валюту для українців більш ніж на 50 тис. грн

Валюта
12817
Ситуація з курсом в Україні багато в чому залежатиме від антикризової програми Нацбанку, яку він запустив у четвер, прийнявши дві постанови – № 48 та № 49.
Постанова № 49 тимчасово забороняє купівлю на міжбанку валюти з трьох причин: для дострокового погашення іноземним кредиторам валютних кредитів і фінансової допомоги, для часткового покриття резервів страхових компаній і для здійснення іноземних інвестицій українськими компаніями.
Найголовніше ж – банкам забороняється купувати валюту для громадян більш ніж на 50 тис. грн, якщо вона після цього буде перераховуватися за кордон. З цього правила буде лише кілька винятків: обмеження не торкнеться закордонних платежів за навчання, лікування, похорон, судові витрати, пенсій та соцплатежів.
Всі ці заходи дозволять різко скоротити виведення капіталу з України, що почалося через політичну нестабільність ще наприкінці 2013 року.
Ще одна важлива новація, що затверджена постановою НБУ, дозволить сильно уповільнити сам процес купівлі валюти на безготівковому ринку: банки більше не зможуть в один і той же день завести гривню на рахунок і купити за неї безготівкову валюту. Купівлю долара дозволять здійснити лише на шостий день після того, як банк відправить гривню. Це дозволить різко зменшити попит на долар з боку банків, а також зробить неможливими валютні спекуляції.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас