Через негоду в Україні риба може почати гинути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через негоду в Україні риба може почати гинути

Аграрний ринок
631
У зв’язку з важкими кліматичними умовами в нинішній зимовий період, внаслідок укриття водойм льодом, снігом – можливі явища задухи і загибелі риби, повідомили в прес-службі асоціації рибалок України.
При значній товщині льоду зменшується кількість води у водоймах, а сніг перешкоджає проникненню сонячного світла, яке потрібно для життя мікроскопічних водоростей, які в процесі фотосинтезу поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень.
Мінімум вмісту кисню у воді в зимовий період при нульовій температурі для виживання риби (початок замору риби) – 1,5-1,2 міліграма на літр.
Характерна ознака нестачі кисню у воді – це масове скупчення малька і водних комах біля просвердленої лунки, неприємний запах від води.
Щоб не допустити втрати рибних зграй через замору, Асоціація рибалок України звертається до кожного рибалки-любителя, до всіх промисловиків, громадських організаціяй природоохоронного спрямування з проханням вести спостереження за станом зимівлі риб. При зниженні концентрації кисню у воді, різкому зниженні рівня води у водоймах необхідно забезпечити своєчасну аерацію (негайно робити ополонки), використовуючи для цього льодобури, бензопили.
“Про всі випадки ускладнення екологічного стану, появу ознак задухи риби негайно інформуйте управління рибоохорони та інших уповноважених органів для вжиття заходів”, – звернулися в асоціації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас