В Україні посередники підняли ціну на шенгенські візи - через Майдан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні посередники підняли ціну на шенгенські візи - через Майдан

Особисті фінанси
1288
Фірми, які допомагають оформити українцям шенгенські візи, різко підняли ціни на свої послуги. Там не приховують: вирішили заробити на збільшенні попиту.
«Це пов’язано з великим припливом людей. З грудня минулого року ми беремо майже в два рази більше за візову підтримку. Ще два місяці тому пакет, де були б бронювання готелю, запис в посольство, комплектація документів і т. д., коштував 700 грн, а зараз – 1200 грн», – розповів «Вістям» представник дніпропетровської турфірми Олег Мінаєв. Подорожчали останнім часом і послуги «вирішувачів». У 2013 році за підготовку та подачу документів для шенгенської візи без присутності (правда, і без гарантії) брали від 150-200 євро, зараз – від 240-260. У фірмах впевнені: попит збільшився в першу чергу через політичні події в країні.
Польські ЗМІ писали, що прикордонні райони готові до того, що до них кинуться біженці з України. Як розповіло нам джерело з Держприкордонслужби в Львівській області, яка межує з польською Гміною (волостю) Медика, потік українців, охочих потрапити в сусідню державу, за останні два місяці зріс у кілька разів. «Польська сторона збільшила кількість прикордонників, але правила проходження кордону не посилилися», – сказав джерело. У зв’язку з акціями на Майдані чекають припливу українських мігрантів і в Росії. За словами президента фонду «Міграція 21 століття» В’ячеслава Поставіна, до РФ можуть приїхати до семи мільйонів іммігрантів з України.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас