Дешевого долара українцям поки що не обіцяють — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешевого долара українцям поки що не обіцяють

Валюта
2131
Валютний ринок вчора продовжувало лихоманити. Ключове очікування фінансистів не справдилося – Ощадбанк не почав збивати курс долара, як він робив у грудні 2013 р. Держбанк вийшов на безготівковий ринок з продажем долара, але віддавав його дорого – по 8,40 грн/$.
«Безготівкові торги закрилися на рівні 8,405-8,427 грн/$», – сказав «Вістям» головний економіст казначейства «Банку Національний кредит» Володимир Фенюк. А тому експерти допускають збереження високого курсу. «Те, що це відбувається другий день поспіль, говорить про серйозні наміри держави утримати ринок на рівні 8,40 грн/$», – розповів «Вістям» директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.
ДОЛАР СКУПОВУЮТЬ АКТИВНІШЕ
Виходячи з безготівкових торгів, банкіри прогнозують на четвер готівковий курс на рівні 8,4-8,42 грн/$. І обіцяють продавати валюту без обмежень. «Готівкового долара достатньо для задоволення запитів клієнтів, – запевнив «Вести» начальник відділу координації роботи відділень ПАТ «Банк Кіпру» Юрій Герасименко. – Кількість бажаючих купити валюту на цьому тижні не збільшилася, але обсяг продаваної валюти збільшився в два рази». Як сказала нам начальник відділу підтримки продажів UniCredit Bank Тетяна Кодрянська, середня сума купівлі становить близько $5 тис.
ВКЛАДНИКІВ ПРОВОКУЮТЬ
Почали здавати вчора нерви у вкладників – вони хочуть забрати свої депозити. «Кількість звернень до кол-центру з цього питання помітно зросла. Люди в паніці. Але дострокових розірвань вкладів до цих пір не було. Нашим консультантам вдається переконати клієнтів зберігати кошти на рахунках», – розповів «Вістям» голова правління банку «Хрещатик» Дмитро Гриджук.
У першу чергу нервозність вкладників пояснювали масовими заворушеннями у столиці. У другу, – діями провокаторів. Як повідомили «Вістям» читачі, клієнтам декількох великих банків надходили SMS-повідомлення та телефонні дзвінки із закликом зняти кошти з рахунків.
«Мені телефонував юнак, який представився працівником банку, в якому у мене знаходиться депозит. Сказав, що оскільки сума мого вкладення перевищує 10 тис. грн, то у зв’язку з нестабільною ситуацією в країні, мені рекомендують зняти гроші з рахунку. При цьому він знав навіть адресу відділення, в якому я обслуговуюся», – розповів нам киянин Сергій Степанович. Номери телефонів, з яких надходили такі дзвінки та повідомлення, не визначались. Офіційно фінансисти відмовилися коментувати такі випадки, а неофіційно назвали їх провокацією, спрямованою на дестабілізацію банківської системи.
ВІДДІЛЕННЯ ЗАКРИЛИ
Майже всі банки, що мають відділення в центрі Києва, вчора їх закрили. «Це зроблено з метою забезпечення безпеки клієнтів і співробітників банку», – пояснили нам у прес-службі Сбербанку Росії. Фінансисти повідомили «Вістям», що евакуацій коштів з банків не проводилося з міркувань безпеки. Інкасаторські служби могли піддатися нападу. Більшість із закритих відділень банків не буде працювати і сьогодні. «Рішення про відновлення роботи ухвалюватиметься залежно від ситуації в центрі міста», – сказав нам Юрій Герасименко.
Олена Лисенко
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас