Кабмін збільшив розмір Шевченківської премії в 5 разів - до 1,3 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін збільшив розмір Шевченківської премії в 5 разів - до 1,3 млн грн

Казна та Політика
140
Кабінет міністрів сьогодні затвердив розмір Національної премії України імені Тараса Шевченка в розмірі 1 млн 300 тис. грн. Про це повідомила народний депутат з фракції Партії регіонів Ганна Герман в кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.
Національна премія України імені Тараса Шевченка (Шевченківська премія) – державна винагорода України, найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва. Заснована в 1961 році.
Національна премія заснована для нагородження за найвидатніші твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, які стають вершинним духовним надбанням Українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість і самобутність, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.
У 2013 р. грошова частина Шевченківської премії становила 260 тис. грн.
Нагадаємо, 2014 рік оголошений в Україні роком Тараса Шевченка. 9 березня виповниться 200 років з дня народження українського поета, письменника, художника, громадського діяча, філософа, політика, фольклориста, етнографа та історика Тараса Шевченка.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас