Вступ України до одного з союзів в 2014 році малоймовірний - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вступ України до одного з союзів в 2014 році малоймовірний - експерти

687
У 2014 році Україна не підпише Угоду про асоціацію з ЄС, але і вступ її до Митного союзу малоймовірний. Про це на прес-конференції заявила аналітик фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна, презентувавши результати опитування українських експертів.
Вона підкреслила, що експерти не вірять у повноцінне визначення України з інтеграційним вектором. Лише два експерти вважають, що наступного року буде підписана УА з ЄС, Водночас жоден з експертів не бачить можливим повноцінного вступу в МС.
Також були визначені можливі тенденції зовнішньої політики України в 2014 році. Серед них відзначаються наступні: євроінтеграція формально залишається пріоритетом, але фактично ніякого розвитку відносин з ЄС не буде; Україна буде лавірувати між двома союзами, при цьому формально дотримуватиметься курсу євроінтеграції; уряд України буде шукати можливість часткового вступу до МС, декларуючи курс на євроінтеграцію.
Відзначимо, що Фонд Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва 19-25 грудня 2013 провів експертне опитування “2013-й рік в оцінках експертів”. Метою опитування було з’ясувати думки експертів про основні підсумки 2013 року для України і прогнози на наступний рік. Всього було опитано 45 експертів.
Нагадаємо, що 21 листопада уряд України призупинив роботу над підписанням Угоди про асоціацію з ЄС. Через місяць, 17 грудня президентами України і Россії були підписані домовленості про співпрацю. Водночас, Українські політики не припиняли робити заяви про продовження євроінтеграційного курсу країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас