Tiffany & Co заплатить Swatch $450 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tiffany & Co заплатить Swatch $450 млн

Фондовий ринок
327
Ювелірна компанія Tiffany & Co заплатить швейцарському виробнику годинників Swatch Group $449 млн як компенсацію за зрив спільних бізнес-планів. Таке рішення ухвалив Арбітражний інститут в Нідерландах. Про це 22 грудня повідомляє Associated Press з посиланням на заяву Swatch Group.
У Tiffany & Co підтвердили повідомлення, додавши, що компанії доведеться також виплатити $9 млн судових витрат. Як заявив глава Tiffany & Co Майкл Ковальські, у компанії достатньо коштів, щоб виплатити зазначену суму, і це ніяк не вплине на її бізнес-плани.
У 2011 р. Swatch розірвала договір про співпрацю з Tiffany & Co, звинувативши ювелірну компанію в систематичному блокуванні спільного бізнесу. Тоді ж виробник годинників через суд зажадав від Tiffany & Co компенсації. У 2012 р. Tiffany & Co подала зустрічний позов до Swatch за припинення співпраці.
Договір про співпрацю компаній був укладений наприкінці 2007 р. У рамках угоди в 2008 р. Swatch створила компанію Tiffany Watch Co. Ltd., яка мала розробляти і виробляти годинник для Tiffany & Co. Годинники продавалися через магазини обох компаній, а також за допомогою незалежних рітейлерів.
Swatch Group була створена в 1983 р. і володіє годинниковими марками Breguet, Blancpain, Omega, Longines, Rado, Tissot, Certina, Mido, Swatch та іншими.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас