Велика корзина: 38% депозитів українців зберігається в 3 банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика корзина: 38% депозитів українців зберігається в 3 банках

Кредит&Депозит
10349
Жителі України зберігають на депозитах у вітчизняних банках 422,5 млрд грн, що майже на 20% більше ніж роком раніше. Три чверті всіх вкладів припадає на 20 найбільших банків, 38% – на три установи.
Найбільше грошей населення зберігається в Приватбанку, який залучив у громадян 100 млрд грн. На другому місці опинився Ощадбанк з 35,3 млрд грн депозитів, на третьому – Дельта Банк з 23,4 млрд грн. У топ-10 банків-зберігачів також входять Укрексімбанк, Райффайзен Банк Аваль, Сбербанк Росії, Укрсоцбанк, ПУМБ, “Фінанси та Кредит”, а також УкрСиббанк.
Найшвидше росте депозитний портфель в банку “Надра” (належить Дмитру Фірташу), який встановив процентні ставки вищі за середньоринкові, а також у “Дельті”, яка поглинула вкладні портфелі Кредитпромбанку, Астра Банку та Сведбанку (куплені Миколою Лагуном в цьому році). Замикає трійку лідерів за приростом портфеля Сбербанк Росії.
Нагадаємо, прем’єр-міністр Микола Азаров вважає, що банки повинні інвестувати депозити населення в економіку, розвиваючи кредитування юридичних осіб під невисокі відсотки.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас