РФ натякнула - вона завдасть удару по ключовому для українського експорту сектору після угоди з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ натякнула - вона завдасть удару по ключовому для українського експорту сектору після угоди з ЄС

Аграрний ринок
2743
Росія може переглянути умови поставок української продукції тваринництва на російський ринок у зв’язку з планами України підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом.
“Ми будемо змушені практично повністю переглянути умови доступу української продукції тваринництва на російський ринок через майбутнє підписання Україною та ЄС угоди про асоціацію”, – повідомив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.
Чиновник при цьому уточнив, що в першу чергу можуть бути переглянуті умови поставок готової продукції. За даними Россільгоспнагляду, в даний час право на експорт м’ясної продукції в РФ мають 15 українських підприємств, молочної – 16 підприємств.
Данкверт сказав також, що після підписання угоди з ЄС зміняться умови доступу європейської продукції на український ринок, її стане більше, значить автоматично необхідно переглядати умови ввезення української продукції до РФ.
“В іншому разі поставки потенційно небезпечної продукції можуть мати широкомасштабні наслідки, – заявив він. – Про це свідчить наш досвід затримання такої продукції, яку провозять, в тому числі, і дрібними партіями. Ми виявляємо її і в багажниках машин, і в “закутках” пасажирських вагонів”.
Крім того, він сказав, що РФ стикалася з випадками перемаркування в Польщі голландських сирів з підприємств, імпорт з яких у РФ заборонений, з поставками продукції з заборонених до експорту до РФ литовських підприємств, і це нібито зайвий раз підтверджує, що в ЄС відсутній належний контроль за якістю експортованої продукції.
Чиновник також зазначив, що після підписання угоди з ЄС зацікавленість нелегальних постачальників в розширенні свого “бізнесу” стане більше.
Глава Россільгоспнагляду також повідомив, що найближчим часом служба направить лист на адресу Міністерства аграрної політики та продовольства України. У ньому буде запропоновано провести термінові телефонні переговори з українськими колегами, щоб обговорити ситуацію, що створилася і проаналізувати наслідки зміни умов постачань української продукції на ринок РФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас