Одеський НПЗ молодого українського мільярдера відновив роботу - після 3 років простою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський НПЗ молодого українського мільярдера відновив роботу - після 3 років простою

Особисті фінанси
1819
Підконтрольна Сергію Курченко група компаній ВЕТЕК оголосила про завершення пусконалагоджувальних робіт і початок виробництва нафтопродуктів на Одеському нафтопереробному заводі.
Як повідомили Корреспондент.biz в компанії, на ОНПЗ вже завершені пусконалагоджувальні роботи, і в плановому завантаженні в даний момент вже працює основна частина виробничих потужностей.
Зокрема мова йде про встановлення ЕЛОУАВТ, вісбрекінгу, каталітичного риформінгу, вторинної перегонки бензину. Слід підкреслити, що підприємство простоювало з 2010 року.
Згідно з повідомленням, НПЗ виробляє бензин марки А-95, а також дизельне паливо за діючими в Україні екологічними і паливними стандартами ЄВРО-4 та ЗВГ.
У перспективі в асортимент продукції підприємства також увійдуть паливо для реактивних двигунів марки РТ, мазут і зріджений газ, додали в компанії Курченко.
Тим часом, в середньостроковій перспективі ГК ВЕТЕК має намір не тільки відновити, але і збільшити обсяги виробництва заводу, запровадити нові технології і здійснити ряд інвестиційних проектів, наростивши обсяги партнерства з суміжними підприємствами регіону.
“Введення в експлуатацію Одеського НПЗ – це логічний крок до вертикальної інтеграції нашого бізнесу, який об’єднає видобуток, переробку, трейдинг і маркетинг. Пуск заводу дасть новий імпульс розвитку промисловості Одеси та області, дозволить створити нові робочі місця і забезпечить регіони України якісним паливом”, – зазначив Курченко.
На даний момент на підприємстві працює близько 500 чол, в тому числі 150 осіб – на новостворених робочих місцях. Першу продукцію Одеського НПЗ створений недавно Торговий Дім ВЕТЕК відвантажить вже сьогодні.
Нагадаємо, що на даний момент до відвантаження доступні ЗВГ, дизельне паливо, бензин марки А-95. Вся продукція сертифікована і відповідає нормам Євро-4. Поставка нафтопродуктів з Одеського НПЗ можлива як залізничними партіями, так і бензовозними нормами.
Як повідомлялося, 5 липня ВЕТЕК і російське ВАТ ЛУКОЙЛ закрили операцію з купівлі-продажу ПАТ Одеський НПЗ. У першому своєму публічному інтерв’ю журналу Корреспондент Курченко відмовився розголошувати суму угоди по Одеському НПЗ, мотивуючи це тим, що нерозголошення прописано в договорі з Лукойлом, і за порушення цього пункту передбачено штраф. Власник Металіста при цьому спростував інформацію ЗМІ про цифру в $ 300 млн. Зазначимо, що Курченко також контролює UMH Group, до якої входить Корреспондент.net.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас