Експерти: ситуація на готівковому ринку валюти стабільна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: ситуація на готівковому ринку валюти стабільна

Валюта
1479
Обсяги купівлі валюти населенням зросли порівняно з серпнем, проте вони на порядок нижче вересня-жовтня 2012 року. Так, експерти Райффайзен банку Аваль прокоментували ситуацію на валютному ринку у вересні.
“На готівковому ринку ситуація залишається відносно стабільною – обсяги купівлі валюти населенням зросли порівняно з серпнем, проте куди нижче обсягів вересня-жовтня минулого року”, – зауважили вони.
При цьому, за словами аналітиків, за результатами місяця очікується приріст обсягів золотовалютних резервів Національного банку України.
“Ми очікуємо, що динаміка резервів за підсумками вересня також виявиться позитивною – залучення 750 млн. дол. урядом через приватне розміщення, випуск валютних ОВДП на суму 61 млн” – переконані у банку.
Експерти констатують, що євро і ефект переоцінки (внаслідок девальвації долара до інших валют) повинні переважити негативне сальдо інтервенцій НБУ і виплати за зовнішніми боргами (350 млн. дол.).
Нагадаємо, що раніше експерти “Райффайзен Банк Аваль” спрогнозували, що обмінний курс гривні до долара буде стабільним в найближчі два роки.
Починаючи з 2010 року, курс гривні до долара США коливається у вузькому інтервалі 7,9-8,2 гривень за 1 долар.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас