Після Фукусіми: у Японії не залишилося жодного діючого реактора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після Фукусіми: у Японії не залишилося жодного діючого реактора

Енергетика
518
Останній атомний реактор був повністю зупинений на АЕС “Оі” в Японії, повідомив оператор станції компанія Kansai Electric Power. Реактор припинив виробляти електрику, а через дві з половиною години сталася його повна зупинка.
Реактор зупинений на профілактику, яка займе близько півроку. За законом атомні реактори повинні проходити профілактику кожні 13 місяців.
Після зупинки на початку вересня третього реактора тієї ж станції четвертий реактор залишався єдиним діючим з 50 атомних реакторів Японії. Таким чином, вперше за останні рік і два місяці в Японії не залишилося жодного діючого реактора.
Третій і четвертий реактори АЕС “Оі”, потужність кожного з яких дорівнює 1,18 мільйона кіловат, стали єдиними реакторами в Японії, перезапущеними після аварії на АЕС “Фукусіма-1” в березні 2011 року. Їх перезапуск відбувся влітку минулого року, проте тепер настав час для їх зупинки на профілактичний огляд. Їх робота може бути відновлена ​​тільки після того, як Комітет з контролю над атомною енергетикою визнає їх відповідними прийнятим у червні цього року новим стандартам безпеки АЕС. Зараз комітет розглядає заявки на перезапуск 12 реакторів, проте поки перспективи початку їх роботи залишаються невизначеними.
Аварія на АЕС “Фукусіма-1” сталася після землетрусу магнітудою 9,0 на північному сході Японії 11 березня 2011 року. Слідом за підземними поштовхами на узбережжі прийшла 14-метрова хвиля цунамі, яка затопила чотири з шести реакторів АЕС і вивела з ладу систему їх охолодження, що призвело до серії вибухів водню, розплавлення активної зони. На першому і третьому блоках було пошкоджено дах. Аварія стала найбільшою за останні 25 років після катастрофи на Чорнобильській АЕС. Відбулися витоки радіації в атмосферу і морську воду.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас