Кабмін виділив 800 млн. грн. на біометричні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив 800 млн. грн. на біометричні паспорти

Казна та Політика
438
Уряд затвердив план заходів щодо впровадження біометричних паспортів
З метою організації видачі біометричних документів буде створена єдина база – демографічний реєстр, повідомляє «Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ».
Для комплексного вирішення створення реєстру та видачі біометричних паспортів, Кабінет міністрів України виділив 793,3 млн. грн. до 2016 року.
Нагадаємо, що 6 грудня 2012 вступив в силу Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус», яким передбачено використання замість паперових паспортів біометричних пластикових карток, які будуть містити чіп з особистою інформацією.
Біометричний паспорт буде містити в собі два види даних: основні та додаткові. До основних відноситься докладна інформація про людину – оцифрована фотографія особи, оцифрований підпис, прізвище, ім’я, дата народження. Додаткові відомості – це відбитки пальців.
Цивільні паспорти будуть оформлятися з моменту народження. Заміна «старого» паспорти на біометричний буде добровільною.
Як повідомляли «Коментарі», поліграфкомбінат «Україна» має намір почати виробництво біометричних паспортів до саміту «Східного партнерства» у листопаді. Передбачається, що вартість паспорта не перевищуватиме 350 гривень.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас