Віртуальні банки в Україні будуть конкурувати з класичними фінустановами - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віртуальні банки в Україні будуть конкурувати з класичними фінустановами - банкір

Кредит&Депозит
1597
Найближчим часом в Україні можлива поява повністю віртуальних фінзакладів, що не мають фізичних відділень, – заявив Юрій Сокиран, керівник управління платіжних систем і технологій ПАТАВАНТ-БАНК”. За його словами, сучасні технології дозволяють перевести частину фінансових послуг повністю у віртуальний світ.
“Мова йде не про інтернет-банкінг, а саме про “електронні” банки з віртуальними відділеннями. У них можна буде отримати банківські послуги з дому (не залишаючи дому), пройшовши віддалену верифікацію з використанням багаторівневих систем захисту, – вважає Сокиран.
Електронні банки будуть нарівні конкурувати з класичними фінзакладами. Однак, сфера їх діяльності, на думку експерта, буде обмежена невеликими транзакціями. Великі розрахунки ще довгий час клієнти будуть проводити у фізичних відділеннях.
Банкір підкреслив, що на ринку вже сформувався стійкий попит на електронні банківські послуги. Поки що дистанційне фінансове обслуговування обмежується можливостями інтернет-банкінгу. Щоб отримати кредит або зробити внесок, клієнтові все одно доводиться відвідувати банківське відділення, відкривати рахунок, яким у підсумку він може користуватися через Інтернет.
Тим часом, директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко назвав альтернативу електронним банкам – так звані інтернет-шлюзи, об’єднуючі on-line послуги кількох банків. “Це може бути Інтернет-сайт, мережевий шлюз, який об’єднає кілька on-line систем різних фінустанов. З його допомогою можна буде перерахувати гроші на депозитний та поточний рахунок, списувати кошти, переводити з банку в банк і т.п. Однак, в даному випадку всі ці операції здійснює банк, а не шлюз. Завдання останнього – передавати інформацію від клієнта в банк і назад. все буде працювати тільки за умови, якщо фізособа попередньо звернеться в банк з паспортом та ІПН-кодом і відкриє рахунок”- пояснив Охріменко .
Експерт упевнений, подібний шлюз буде зручний клієнтам, що мають багато рахунків у різних банках. Оскільки, встановлювати окреме програмне забезпечення під кожен окремий банк складно і не завжди зручно. “Створити такий шлюз можна за півроку. Ще близько року піде на розкрутку сервісу”, – вважає він.
Сьогодні подібні сервіси вже діють у канадському банку ING Direct, американському Capital One і Simple Bank, у польському Alior Sync, російському “Тінькофф. Кредитні системи”. Крім усього іншого, за прогнозами Deutsche Bank AG, вже з 2015 року в Німеччині планується продаж банківських послуг через соціальні мережі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас