У Середземному морі пройдуть ракетні випробування якоїсь "дружньої держави" - Кіпр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Середземному морі пройдуть ракетні випробування якоїсь "дружньої держави" - Кіпр

Світ
1069
Міністр закордонних справ Кіпру Іоанніс Касулідіс заявив, що якась “дружня держава” поставило його до відома про свої плани провести ракетні випробування в Середземному морі.
Касулідіс не назвав про яку державу йдеться, але зазначив, що це країна в східному Середземномор’ї. Крім того, він підкреслив, що країна не планує брати участь в можливій військовій операції проти Сирії. За припущенням агентств Agence France-Presse і Reuters, Касулідіс говорив про Ізраїль. За словами міністра, випробування проводитимуться з понеділка по суботу, 9-14 вересня 2013.
Коментуючи можливу операцію проти Сирії, глава кіпрського МЗС також розповів про отримані ним гарантії, що британська база Акротірі на Кіпрі задіяна не буде. Міністр оборони країни Фотіс Фотіу також запевнив громадян, що країна не буде якимось чином втягнута у війну. “Кіпр – центр стабільності і миру”, – заявив він, безпосередньо звертаючись до туристів, які побоюються їхати на острів через сирійський конфлікт.
Ізраїльські збройні сили 3 вересня вже запускали з акваторії Середземного моря дві ракети. Згодом влада єврейської держави заявила, що це були навчальні мішені, використані для випробування протиракетної системи. Пуск ракет викликав невдоволення Росії, яка однією з перших повідомила про нього. Заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов тоді заявив, що Середземне море зараз – “не самий відповідний регіон для випробування ракетних систем будь-якого призначення”.
Увага різних країн прикута до обстановки в Середземному морі, тому що, як очікується, незабаром США разом із союзниками можуть здійснити військове втручання в конфлікт у Сирії. Згідно з опублікованими раніше планами американських збройних сил, удар по різних об’єктах може бути завдано з моря.
Чи будуть західні країни втручатися в громадянську війну в Сирії, поки неясно. Очікується, що в США питання буде розглянуто на поточному тижні в Конгресі. Крім того, раніше ідею про участь в конфлікті підтримувала Франція. Інші європейські країни, такі, як Великобританія і Німеччина, від інтервенції відмовилися.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас