Золотовалютні резерви України за два роки зменшилися на $ 12 млрд - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовалютні резерви України за два роки зменшилися на $ 12 млрд - нардеп

Казна та Політика
932
З 2011 року кількість золотовалютних резервів України зменшилося з 35 млрд доларів до 23 млрд. Це свідчить про катастрофічний стан української економіки, якbq в першу чергу вдарить по українських громадянах. Про це сказав заступник голови партії “Батьківщина”, народний депутат Андрій Пишний.
За словами А.Пишного, згідно зі звітом Світового економічного форуму Україна втратила одинадцять позицій в рейтингу конкурентоспроможності, а в рейтингу макроекономічної стабільності втратила 17 позицій – з 90-го перемістилася на 107 місце. “Навіть у 2008 році, в рік розгортання фінансової кризи, Україна була більш конкурентоспроможною та економічно стабільною, ніж після трьох років регулярного “покращення”.
Депутат зазначив, що з такими темпами зменшення золотовалютних резервів, рівень валютної кризи в 2015 році може стати найвищим і досягне 100%: “На превеликий жаль, в першу чергу це явище вдарить по українських громадянах – їм загрожує невиплата заробітної плати і втрата робочих місць”.
“Торгова війна з Росією, втрата конкурентних позицій і ринків у європейському напрямку – все це негативно вплинуло на стан стабільності фінансової системи. Сьогодні фінансова стабільність і грошова національна валюта містяться в першу чергу за рахунок ручного управління і адміністративних заходів, таких як паспортизація, ручне управління ліквідністю і т.д.”, – зазначив він.
“Президент має повну неподільну владу над економічним фінансовим блоком і всією економікою – парламентська більшість, Кабінет міністрів і Національний банк знаходяться в його вертикалі правління. А значить, і відповідальність за розвал економіки повинна нести Адміністрація Президента”, – підкреслив А.Пишний.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас