Roshen: втрати України від заборони постачань до Росії в цьому році складуть 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Roshen: втрати України від заборони постачань до Росії в цьому році складуть 1 млрд грн

Аграрний ринок
556
Сумарні втрати кондитерської корпорації Roshen, підприємств-суміжників і бюджетів усіх рівнів від введеної Росією заборони на постачання в цю країну продукції корпорації можуть до кінця року скласти понад 1 млрд грн (близько $ 123 млн за поточним курсом), повідомив директор з розвитку Roshen Євгеній Вовчановський.
“До кінця року втрати України можуть перевищити 1 млрд грн. Це сукупні втрати: несплачені податки, нарахування зарплати, соціальні внески. Необхідно враховувати, що втрати понесуть і суміжні підприємства, які є нашими постачальниками”, – сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.
У той же час Е.Вовчановскій зміг оцінити збитки безпосередньо Roshen, оскільки традиційно піковий період продажу припадає на осінньо-зимовий період.
Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з її невідповідністю вимогам до якості. Корпорація відкидає ці звинувачення.
Позапланові перевірки продукції корпорації Roshen провели відповідні органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Киргизії та Молдови: порушень не виявлено.
Корпорація Roshen, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл. ), а також Липецьку фабрику Roshen (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).
Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас