Ахметов збільшить статутний фонд Шахтаря на 1,5 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов збільшить статутний фонд Шахтаря на 1,5 мільярда

Особисті фінанси
415
Футбольний клуб Шахтар (Донецьк), що належить найбагатшому українцю Рінату Ахметову, має намір збільшити статутний фонд на 1,476 млрд гривень до 2,7 млрд гривень.
Як повідомляється, питання про збільшення статутного фонду винесене на збори акціонерів, яке відбудеться 23 вересня.
Клуб має намір збільшити статутний фонд за рахунок додаткової емісії акцій існуючої номінальної вартості.
Зазначимо, що на даний момент СФ клубу складає 1,224 млрд гривень.
Нагадаємо, в липні стало відомо, що акціонери футбольної команди Металіст, що належить бізнесменові Сергію Курченко, мають намір наростити його статутний фонд на 1,23 млрд грн або у 48 разів. Таким чином, Металіст міг стати командою з найбільшим в Україні власним капіталом, обійшовши донецький Шахтар.
Зазначимо, що в нинішньому сезоні донецький Шахтар став найбільшим продавцем гравців на футбольному ринку Європи – підконтрольний Ахметову клуб продав трьох футболістів на загальну суму 102,5 млн євро, встановивши рекорд серед усіх європейських клубів.
Вчора журнал Корреспондент у статті Наші б’ють написав, що олігархи виводять український футбол на новий рівень – щедрість власників великих футбольних клубів України почала приносити дивіденди. Вболівальники б’ють рекорди відвідуваності матчів, а футболісти – вартості закордонних трансферів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас