Найбільший в світі виробник мережевого устаткування Cisco скоротить 4 тис. співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший в світі виробник мережевого устаткування Cisco скоротить 4 тис. співробітників

Фондовий ринок
538
У середу, 14 серпня, американська компанія Cisco Systems Inc. заявила про звільнення чотирьох тисяч співробітників
За даними видання, кількість скорочених співробітників відповідає 5% від загального штату компанії.
AFP відзначає, керівництво Cisco пояснило скорочення тим, що економіка відновлюється після спаду повільніше, ніж передбачалося, особливо на ринках, що розвиваються, на які покладалися особливі надії.
У зв’язку з цим компанія зробить спробу збалансувати свій персонал для обслуговування найбільш перспективних напрямків. У Cisco заявили, що частина звільнених співробітників будуть знову найняті на інші посади.
Звернемо увагу, що повідомлення про прийдешні звільнення призвело до падіння акцій компанії на 9,1% до $ 23,97 за штуку. AFP також повідомляє, що виробник мережевого устаткування зважився на скорочення незважаючи на зростання прибутку на 18,2%.
Сьогодні також стало відомо, що компанія збільшила чистий прибуток у четвертому фінансовому кварталі (завершився 27 липня) на 18%. Чистий прибуток за квартал склав $ 2,27 млрд, або 42 центи з розрахунку на акцію, порівняно з $ 1,917 млрд, або 36 центів на акцію, отриманих за порівнянний період роком раніше.
Крім вищесказаного нагадаємо, Cisco проводила великі скорочення штату в 2011 (6 тис. 500 робочих місць) і 2012 (1 тис. 300 місць) роках. У першому випадку рішення пояснювалося глобальною реструктуризацією компанії, у другому – невизначеністю в світовій економіці.
Cisco Systems – найбільший в світі виробник мережевого устаткування, призначеного для обслуговування мереж віддаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації і комутації, а також для потреб комерційного ринку IP-комунікацій і корпоративного ринку. Компанія заснована в 1984 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас