НБУ не радить довіряти гроші форексних компаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не радить довіряти гроші форексних компаніям

Валюта
785
Національний банк України звертає увагу громадян, що тільки уповноважені банки можуть здійснювати арбітражні операції на умовах маржинальної торгівлі, і не радить довіряти гроші форексним компаніям.
Про це йдеться в прес-релізі НБУ, опублікованому на офіційному сайті регулятора у зв’язку з непоодинокими зверненнями громадян щодо проблем, що виникають під час проведення арбітражних операцій на умовах маржинальної торгівлі через так звані форексні компанії.
“Питання надання послуг фізичним особам у сфері здійснення арбітражних операцій на умовах маржинальної торгівлі було врегульовано шляхом прийняття Правлінням Національного банку України постанови від 03.08.2012 № 327. Цією постановою закріплено право здійснювати арбітражні операції на умовах маржинальної торгівлі тільки за уповноваженими банками”, – йдеться в повідомленні.
Як пояснюють у Нацбанку, особливості офшорної діяльності форексних компаній дозволяють їм реалізовувати недобросовісну політику, яка призводить до виникнення додаткових ризиків для клієнтів. Так клієнтські заявки часто виконуються за неринковими курсами або взагалі не виконуються. Клієнти часто зазнають збитків через неповернення отриманих прибутків. Крім того, офшорний статус таких компаній дозволяє їм без особливих проблем припинити свою діяльність. У такому випадку повернути власні кошти клієнту буде неможливо. Адже кошти переводилися за кордон не як гарантійний внесок з метою здійснення арбітражних операцій, а як оплата послуг, нібито наданих йому цією компанією.
У разі здійснення операцій з маржинальної торгівлі на міжнародних ринках через банківські установи клієнти можуть контролювати і перевіряти рух своїх коштів через власні банківські рахунки. А це убезпечує людей від ризиків втрати коштів внаслідок недобросовісних дій фінансових посередників, підкреслюють в НБУ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас