Баварію окупували багаті росіяни: німці бояться повторити долю Кіцбюеля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баварію окупували багаті росіяни: німці бояться повторити долю Кіцбюеля

Нерухомість
7918
Найбагатший російський олігарх Роман Абрамович може дозволити собі все, що забажає. Крім мегаяхти Eclipse, власного ФК “Челсі” і нерухомості по всьому світу, є у підприємця з Росії ще й розкішна вілла в баварському Гарміш-Партенкірхені, йдеться в статті Die Welt під назвою Dobro pozhalowat’ w Bawariju. За деякими даними, попереднім власником цієї вілли на відомому гірськолижному курорті була дочка першого президента Росії Бориса Єльцина Тетяна Дяченко.
Послідовників Абрамовича як тут, так і у всій Баварії чимало. Місцевий маклер Ральф Шатто визнає, що “інтерес росіян до нерухомості в Гарміш-Партенкірхені зростає. Особливо з минулого року почалося збільшення числа бажаючих купити собі квартиру або будинок у підніжжя Цугшпітце”.
Так, зовсім недавно якийсь багатий росіянин за 10 мільйонів євро придбав одну з найбільш розкішних вілл на озері Тегернзе. З чуток, маєток, побудований в 1936 році за наказом генерала СС Карла Вольфа, придбав російський олігарх Алішер Усманов. Після того як нерухомістю на Тегернзе обзавівся ще й Михайло Горбачов, всі тільки й говорять про справжнісіньку “навалу багатих росіян”.
Росіяни, на думку незадоволених місцевих жителів, скупивши один за одним всі самі ласі шматочки, приведуть до істотного зростання цін, як це вже було на гірськолижному курорті Кіцбюель в австрійському Тіролі. Там, як відомо, ціни на нерухомість злетіли після того, як росіяни, наслідуючи приклад Олени Батуріної, мало не билися за елітні будинки.
Підвищеним попитом користується південна частина Баварії, визнає керівник Інституту вивчення ринків Асоціації нерухомості Німеччини доктор Штефан Кіппес. У цілому ж у порівнянні з минулим роком загальна сума угод з нерухомістю в Баварії збільшилася на 6,3% і досягла 35,78 мільярда євро. Експерт звертає увагу, що це найвищий показник за останні 20 років.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас