Бездонна Греція: для її порятунку знадобиться ще 11 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бездонна Греція: для її порятунку знадобиться ще 11 млрд євро

Кредит&Депозит
608
Потреба в додаткових коштах виникла через те, що низка центральних банків єврозони відмовилися купувати грецькі суверенні облігації.
Для порятунку Греції міжнародним кредиторам потрібно виділити додаткові 4,4 млрд євро в 2014 році і 6,5 млрд євро в 2015 році, всього 11 млрд євро при сприятливому сценарії, йдеться в доповіді Міжнародного валютного фонду.
Ця сума може бути вищою у разі, якщо аналітики фонду виходили з занадто оптимістичних оцінок щодо Греції, або ж якщо уряд не реалізує програму приватизації в необхідному обсязі.
“Існують очевидні знижувальні ризики для прогнозу на наступний рік, – зазначив глава місії МВФ в Греції Пол Томсен. – Припущення, що економіка буде поступово відновлюватися, базується на припущенні про збільшення споживчих витрат і інвестицій, неухильної реалізації узгоджених заходів і широкої підтримки програми”.
Потреба в додаткових коштах виникла через те, що низка центральних банків єврозони відмовилися купувати грецькі суверенні облігації, що передбачається угодою про фінансову допомогу, хоча раніше ЦБ давали на це згоду. Свою відмову центробанки пояснюють тим, що ця операція аналогічна прямому фінансуванню грецького уряду, що не припускають угоди Європейського союзу.
Згідно з доповіддю МВФ, Греції необхідно скоротити дефіцит бюджету до 4% ВВП, щоб досягти цільового рівня держборгу до 124% ВВП до 2020 року. Минулого тижня влада ЄС заявила, що грецькій владі не вистачає фінансування в обсязі 3,8 млрд євро в період з цього часу до кінця 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас