Збільшення вартості оцінки нерухомості буде перекладено на плечі покупців, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення вартості оцінки нерухомості буде перекладено на плечі покупців, - експерт

Нерухомість
1824
У зв’язку з тим, що з 1 серпня набувають чинності нові правила оцінки нерухомості, в найближчі місяці зросте вартість оцінки житла. Таку думку на прес-конференції з оцінки ринку нерухомості в першому півріччі 2013 висловив партнер компанії UTG Віталій Бойко.
“Це, звичайно, більшою мірою стосується вторинного ринку. Але ми вважаємо, що як завжди це відбувається, зрозуміло, що подорожчає вартість оціночних послуг, так як кількість оцінювачів, які встигнуть отримати сертифікат з оцінкою, в перші місяці буде недостатньою для того, щоб закривати всі угоди”, – вважає Бойко.
За його словами, збільшення вартості оцінки буде перекладено на плечі покупців.
“Звичайно, це буде перекладено на плечі покупців житла. Тим не менш, це викличе зростання вартості оцінки, але оскільки ринок досить конкурентний, то це в найближчий квартал призведе до того, що достатня кількість оцінювачів отримає необхідні сертифікати і ситуація стабілізується”, – вважає Бойко.
У той же час у Фонді державного майна України (ФДМУ) стверджують, що вартість послуги з оцінки нерухомості навпаки знизиться в півтора рази і в середньому вони будуть коштувати від 400 до 600 грн. Також у відомстві відзначають, що проблем з кількістю оцінювачів нерухомості не буде.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас