Італійці винні: вони пообіцяли замінити скандальні каштани на Хрещатику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійці винні: вони пообіцяли замінити скандальні каштани на Хрещатику

Казна та Політика
2889
Італійська компанія Vivai Sandro Bruschi, у якої закуповувалися каштани для висадки на Хрещатику, обіцяє замінити дерева, що не відповідають вимогам замовника.
Про це повідомив директор фірми-перевізника каштанів (ПП “Едмарліс”) Едуард Мартиненко на засіданні тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадки на Хрещатику звичайних кінських каштанів замість червоних каштанів Бріотті у квітні 2013 року.
“Ми домовилися з керівництвом італійської компанії, в якій закуповувалися каштани, про те, що італійці замінять звичайні каштани на каштани марки Бріотті … Я отримав лист від Vivai Sandro Bruschi із запрошенням приїхати до Італії і особисто відібрати 200 дерев”, – сказав Мартиненко.
За його словами, поїздка до Італії для відбору каштанів запланована на 19 липня. Також Мартинюк повідомив, що після відбору представники Vivai Sandro Bruschi приїдуть до Києва для роз’яснення причин поставки каштанів неправильного сорту.
У ході засідання комісії також підтвердилася інформація про те, що у перевізника каштанів не було можливості визначити сорт каштанів на етапі перевезення. Як повідомила присутня на засіданні дендролог Ботанічного саду ім. академіка Фоміна Зінаїда Бонюк, визначити сорт каштанів на ранній стадії розвитку дерева важко навіть експертам.
“Покупці не могли визначити сорт каштанів взимку, коли дерева були голими, і на них не було нічого, крім бруньок”, – сказала Бонюк.
Як повідомлялося, влада столиці торік вирішили замінити зелені насадження на Хрещатику. Був проведений відповідний тендер, і компанія-переможець, згідно з підписаною угодою, навесні ц.р. висадила на Хрещатику 200 каштанів, які повинні були бути сорту “мясокрасного Бріотті”.
Однак у травні екологи заявили, що на Хрещатику замість заявлених каштанів Бріотті, стійких до мінуючої молі, висадили звичайні кінські каштани білого кольору.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас