Україна презентувала перший танк «Оплот» для Таїланду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна презентувала перший танк «Оплот» для Таїланду

Казна та Політика
2052
Харківський завод імені Малишева показав перший серійний основний бойовий танк «Оплот», зібраний за контрактом з міністерством оборони Таїланду. Танк, що отримав бортовий номер «01 жовтий», оглянула делегація армії Таїланду на чолі з командувачем бронетанковими військами Бунсантіном Сансаватом. Коли саме машина буде передана замовнику, не уточнюється.
У квітні 2012 року генеральний директор заводу імені Малишева Микола Бєлов заявив, що перша партія танків українського виробництва буде поставлена Таїланду до кінця року, однак цього не сталося. Скільки саме машин планувалося включити в першу партію, Бєлов не уточнив, пославшись на конфіденційність інформації. Передоплату за контрактом на складання і поставку «Оплотів» українська сторона отримала в грудні 2011 року.
Контракт на поставку танків «Оплот» (до прийняття на озброєння мали індекс Т-84У) Таїланду був підписаний у вересні 2011 року. За умовами угоди, тайське міністерство оборони має отримати 49 українських танків на загальну суму в 200 мільйонів доларів. Раніше повідомлялося, що міністерство оборони Таїланду прийняло рішення про закупівлю ста танків «Оплот» для заміни застарілих M41A3 американського виробництва.
Як очікується, «Оплоти» будуть поставлені на озброєння 4-го бронетанкового батальйону в Бангкоку, 8-го бронетанкового батальйону в Накхон Ратчасіма, 9-го бронетанкового батальйону в Пхітсанулок і 16-го бронетанкового батальйону в Накхон Сі Тхаммарат.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас