Росія вивела свій військовий персонал з Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вивела свій військовий персонал з Сирії

Світ
1059
МЗС РФ стверджує, що військово-морська база в сирійському порту не має стратегічного значення.
Росія вивела весь військовий персонал з військово-морської бази в середземноморському порту Сирії Тартус, повідомляє джерело в Міноборони РФ.
Рішення вивести з Сирії військовий персонал було прийнято у зв’язку з небажанням наражати його на небезпеку, зазначає видання. У Міноборони також побоювалися, що будь-які інциденти за участю російських військовослужбовців можуть спровокувати несприятливий політичний резонанс. Тому Тартус покинули не тільки військовослужбовці, але і цивільні службовці з Росії.
Раніше заступник голови МЗС РФ Михайло Богданов заявив арабській пресі, що центр матеріально-технічного забезпечення в сирійському порту Тартус не має стратегічного значення. Як відзначають “Ведомости”, це пов’язано з тим, що кораблі російського оперативного з’єднання ВМФ в Середземному морі можуть поповнювати припаси також у кіпрському порту Лімассол.
Крім того, раніше в кіпрському МЗС припустили, що російські ВПС зможуть використовувати аеропорт у місті Пафос. Джерело в російському Міноборони пояснило газеті, що мова йде про військово-транспортні літаки, які зможуть змінювати екіпажі кораблів середземноморської ескадри або доставляти їм необхідні для ремонту дрібні деталі. При цьому про створення на Кіпрі повноцінної військової бази мова не йде.
Тартус є другим за величиною портовим містом Сирії після Латакії. Він знаходиться приблизно в 220 кілометрах на північний захід від столиці країни Дамаска. База російського військово-морського флоту знаходиться в Тартусі з радянських часів. Поряд з портами в Югославії та Алжирі Тартус використовувався для ремонту, відпочинку екіпажів та поповнення запасів П’ятої оперативної ескадри ВМФ СРСР, в завдання якої входила протидія американському флоту.
В даний час в Середземному морі несе службу оперативне з’єднання з 16 російських кораблів, що підкоряються командувачу Чорноморським флотом. В їх завдання входить боротьба з тероризмом і піратством.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас