Страховики світу підвищують тарифи до небес через кліматичні зміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховики світу підвищують тарифи до небес через кліматичні зміни

Світ
737
Міжнародна асоціація з вивчення економіки страхування – організація, що об’єднує світових страховиків і відома як Женевська асоціація, випустила попередження, в якому зазначає, що кліматичні зміни змушують страхові компанії встановлювати вкрай високі тарифи в ряді регіонів світу, число яких неухильно зростає.
“Традиційні підходи, засновані виключно на аналізі історичних даних, все частіше демонструють свою нездатність оцінити ймовірність природних катаклізмів”, – йдеться в повідомленні організації, яка дуже рідко вдається до публікації подібних попереджень.
Асоціація відзначає, що в ряді областей Великобританії, як і в штаті Флорида в США, ризики, пов’язані з природними катастрофами, в даний час вже є нестраховими, і що розвиток аналогічної тенденції спостерігається і в інших регіонах світу.
За словами генерального секретаря організації Джона Фітцпатріка, урядам різних країн світу необхідно направити більше коштів на захист від повеней і посилити норми, що застосовуються при будівництві будівель в областях, схильних до ризиків, щоб знизити тяжкість можливих наслідків природних катаклізмів.
“Уряди можуть дотримуватися жорсткої економії в короткостроковій перспективі, але тоді в майбутньому їм доведеться затратити величезні суми на відновлення пошкодженої інфраструктури”, – підкреслив Д.Фітцпатрік.
За даними Munich Re, з 1980 року число ураганів, повеней, посух, лісових пожеж та випадків аномально високої спеки підвищилося в світі з 300 на рік до 900 в 2012 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас