Chevron хоче вкласти $ 25 млрд у видобуток сланцевого газу на Олеській площі - Мінекології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Chevron хоче вкласти $ 25 млрд у видобуток сланцевого газу на Олеській площі - Мінекології

Енергетика
483
Компанія Chevron має намір інвестувати $ 25 млрд в розробку і видобуток газу сланцевих порід на Олеській площі, повідомив радник міністра екології та природних ресурсів України Володимир Ігнащенко на сесії Івано-Франківської облради у вівторок.
“Обсяг інвестицій – $ 25 млрд. Це на порядок більше, ніж залучили Львівщина й Івано-Франківщина іноземні інвестиції більш ніж за 20 років незалежності країни. Залежно від сценарію, це щорічний видобуток – близько 8-10 млрд. куб. м. газу на рік “, – сказав він.
Ігнащенко зазначив, що в результаті реалізації проекту буде створено кілька тисяч нових робочих місць, буде розвиватися дорожнє будівництво, а місцеві бюджети можуть отримувати додатково від 500-700 млн грн щорічних надходжень.
Радник міністра також сказав, що Chevron профінансує в Івано-Франківському університеті нафти і газу підготовку фахівців з видобутку сланцевого газу.
За словами Ігнащенка, для екологічного моніторингу під час видобутку сланцевого газу на Олеській площі вже виділено грант у розмірі 10 млн грн, на кошти якого на конкурсній основі можуть претендувати державні екологічні інститути Львівської та Івано-Франківської області.
Радник міністра попросив депутатів розглянути проект УРП в найкоротші терміни і висловив готовність взяти участь у роз’ясненні депутатам положень цієї угоди і напрацюванні доповнень до нього.
У свою чергу, голова Івано-Франківської облради Василь Скрипничук повідомив, що проект УРП депутати розглянуть на наступній сесії після того, як його розглянуть постійні депутатські комісії. Він також повідомив, що своїм розпорядженням створить робочу групу у складі депутатів облради, а також представників міністерств.
Як повідомлялося, Івано-Франківська облрада оприлюднила для громадського обговорення проект угоди про розподіл вуглеводів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеської площі між Україною, Chevron і ТОВ “Надра Олеська”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас