У Азарова домовилися про обмін "офшорною інформацією" з Белізом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Азарова домовилися про обмін "офшорною інформацією" з Белізом

Казна та Політика
404
Кабмін домовився з урядом Белізу про обмін інформацією з податкових питань.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства доходів і зборів.
“Сьогодні на засіданні Кабміну був схвалений проект угоди між урядом України та урядом Белізу про обмін інформацією з податкових питань”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначається, положення угоди дозволять здійснювати обмін інформацією за обґрунтованими запитами компетентних органів обох країн, зокрема про банківську інформації та інформації про власників компаній, агентів, номінальних власників та довірених осіб.
“Після підписання угоди ми отримаємо можливість за запитом отримувати інформацію з податкових питань, у тому числі щодо банківських операцій, рахунків у банках Белізу. Це суттєвий крок вперед у боротьбі з неконтрольованим виведенням в офшорні зони прибутку, який був сформований в Україні, але з яким не було сплачено податки до українського бюджету”, – повідомив міністр Олександр Клименко.
Згідно з повідомленням, також заплановано підписання аналогічних угод з іншими державами – Британські Віргінські острови, Антигуа і Барбуда, Сент-Вінсентом, Арубою та іншими.
Нагадаємо, 12 березня 2013 року прем’єр-міністр Микола Азаровпідписав для внесення до парламенту законопроект про контроль за трансфертним ціноутворенням.
Як повідомлялося, у законопроекті про трансфертне ціноутворення передбачена можливість до 1 січня 2018 року для металургійної галузі та АПК скористатися певним послабленням в системі держконтролю.
Крім того, згідно із законопроектом, контроль трансфертних цін буде здійснюватися в тому випадку, якщо сукупний обсяг операцій з контрагентом перевищив 50 млн гривень в рік.
Бізнес буде подавати звітність раз на рік – до 1 травня наступного за звітним року. При цьому в проекті закону передбачено, що податківці не мають права перевіряти ціноутворення в контрольованих операціях у межах звичайної податкової перевірки.
За словами глави Міндоходів Олександра Клименка, закон про трансфертне ціноутворення принесе Україні в перший рік 0,5 млрд гривень додаткових надходжень.
Раніше перший віце-спікер Верховної ради Ігор Калєтнік заявив, що законопроект про трансфертне ціноутворення треба суттєво доопрацювати.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас