«Лукойл» почне видобувати алмази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Лукойл» почне видобувати алмази

Фондовий ринок
376
Найбільша в Росії приватна нафтова компанія «Лукойл» у жовтні-листопаді поточного року почне промисловий видобуток алмазів на приналежному їй родовищі імені Володимира Гриба. Про це йдеться в офіційному прес-релізі уряду Архангельської області, де розташоване родовище.
Запаси родовища оцінюються приблизно в сто мільйонів каратів. Розвідка ділянки ведеться з 1996 року. Як розповів президент «Лукойлу» Вагіт Алекперов, для компанії цей проект стане першим в галузі алмазовидобутку. На родовищі буде створено близько трьох тисяч робочих місць.
У 2012 році ділові ЗМІ з посиланням на неназвані джерела повідомляли, що консультанти запропонували «Лукойлу» і «Алросі», найбільшому російському алмазодобувнику, обмінятися активами. В обмін на родовище імені Гриба «Лукойл» міг би отримати газові активи «Алроси», один з яких розташований в 30 кілометрах від алмазної ділянки.
Основним бізнесом «Лукойлу» є видобуток, переробка і збут вуглеводнів. Так, у видобутку нафти компанія займає четверте місце в світі серед приватних нафтогазових корпорацій. Частка «Лукойлу» в загальноросійському видобутку нафти становить 16,6 відсотка, в нафтопереробці – 17,7 відсотка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас