Міндоходов не повинно займатися наглядом за якістю імпортних нафтопродуктів - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходов не повинно займатися наглядом за якістю імпортних нафтопродуктів - Мін'юст

Казна та Політика
194
Міністерство доходів і зборів не повинно займатися ринковим наглядом і контролем якості нафтопродуктів, що ввозяться на митну територію України, а також реалізуються на АЗС країни, йдеться в листі Міністерства юстиції на адресу асоціації “Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України”.
“Міністерство доходів і зборів України, згідно з постановою Кабінету міністрів України № 573 “Про затвердження переліку органів державного ринкового нагляду та сфер їх відповідальності” від 1 червня 2011 року, не віднесено до органів державного ринкового нагляду”, – йдеться в листі.
Як зазначають у Мін’юсті, відповідно до законів “Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції” та “Про підтвердження відповідності”, єдиним органом контролю та нагляду за якістю продукції є Держспоживінспекція.
Як повідомлялося, напередодні прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міндоходов забезпечити належний контроль якості імпортних нафтопродуктів.
У свою чергу, міністерство заявило про готовність до такого контролю, незважаючи на те, що має в своєму розпорядженні лише одну стаціонарну лабораторію.
На думку асоціації “Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України”, додаткові перевірки якості імпортних нафтопродуктів з боку Держмитслужби приведуть до затримок вантажів на кордоні, а також створять передумови для усунення з ринку конкурентів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас