Янукович: інтеграція України в ЄС сприятиме економічному зростанню Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: інтеграція України в ЄС сприятиме економічному зростанню Європи

Казна та Політика
581
Президент України Віктор Янукович переконаний, що інтеграція України в ЄС сприятиме економічному зростанню Європи та виходу її з кризи.
Про це він сказав під час виступу на 18-му саміті глав держав Центральної Європи, який проходить у Братиславі.
“Я переконаний, що приєднання внутрішнього ринку України, її виробничих і сільськогосподарських потужностей до європейського економічного простору буде мати істотний позитивний вплив на загальноєвропейську економічну ситуацію і допоможе процесу виходу Європи з кризи”, – підкреслив Янукович.
“Повноцінна інтеграція України в ЄС – це досі невикористаний потенціал економічного зростання для Європи, зміцнення загальноєвропейської стабільності та безпеки”, – зазначив він.
За його словами, з початку фінансово-економічної кризи в Європі минуло вже п’ять років. “І те, що наслідки кризових явищ досі відчуваються у всіх європейських державах, незалежно від того, чи є вони учасниками ЄС, єврозони або інших міжнародних регіональних організацій, свідчить про взаємопов’язаність наших держав і взаємозалежність наших економік”, – вважає Янукович.
Він упевнений, що для відновлення економічного зростання потрібні єдність, взаємна довіра і скоординовані зусилля всіх держав нашого континенту – як тих, які є членами Євросоюзу, так і тих країн, які поки перебувають за його межами.
“Тому ми вважаємо, що важливим інструментом подолання існуючої кризи є продовження процесу розширення ЄС, який би передбачав включення України в єдиний європейський політичний та економічний простір”, – зазначив Янукович.
“Сьогодні ми прагнемо, перш за все, до посилення духу партнерства та покращення взаєморозуміння між країнами регіону Центральної і Східної Європи, які мають значний інтеграційний потенціал, важливий досвід успішних трансформацій”, – сказав Президент.
За його словами, у здійсненні масштабних перетворень і побудові товариств європейського зразка державам Центральної Європи сприяв і продовжує сприяти такий потужний фактор, як перспектива членства в ЄС.
“І я не бачу ніяких об’єктивних причин, які могли б позбавити Україну і ряд інших держав регіону такого потужного інтеграційного інструменту”, – сказав він.
Янукович зазначив, що в Україні розуміють, що в нинішніх непростих умовах, коли Європа долає наслідки кризи, європейці досить чутливо ставляться до питання подальшого розширення ЄС.
“Можливо, це виглядає дещо парадоксально, але європесимізм, який у зв’язку з кризовими явищами на континенті торкнувся багатьох в Євросоюзі, практично не позначилася на українському суспільстві”, – зазначив він.
“Віра українців в Об’єднану Європу і бажання одного дня стати її повноправною частиною непохитна. Європейський Союз для нас і сьогодні залишається прикладом політичного, економічного і соціального успіху. І не тільки прикладом, а і каталізатором системних соціально-економічних реформ, які зараз здійснюються в Україні”, – зазначив Президент України.
Він підкреслив, що Об’єднана Європа є чітко задекларованим цивілізаційним вибором України. Такий вибір виходить не тільки з геополітичних реалій та економічної доцільності, а, перш за все, з природної європейської ідентичності нашого народу, його історичної, культурної та ціннісної єдності з іншими європейцями.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас