Найбільші банки Британії заявили, що бояться хакерів більше ніж кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки Британії заявили, що бояться хакерів більше ніж кризи

Світ
251
Керівник відділу фінансової стабільності Банку Англії Ендрю Хелдейн заявив, що британські банки в жаху від хакерів – фінансисти бояться кіберзлочинів навіть більше ніж боргової кризи.
У рамках свого звіту перед особливим парламентським комітетом, який відстежує дії міністерства фінансів, Хелдейн розповів, що сьогодні всі п’ять найбільших банків країни бояться кіберзлочинців як вогню.
За його словами, система захисту від хакерських атак в банківському секторі досі перебуває в зародковому стані. Причина саме в тому, що кілька років поспіль компанії вважали основним ризиком уповільнення економіки на тлі боргової кризи. Вони займалися зміцненням рахунків і роздуванням подушки ліквідності.
На нову загрозу переключитися змусили останні події: минулого місяця США повідомили, що кримінальне угруповання вкрало $ 45 млн з двох близькосхідних банків, зламавши бази даних компаній, що проводять транзакції по кредитних картах. Гроші були переведені в готівку в банкоматах 27 країн.
“Якщо згадати, що в останні два роки ми все частіше чуємо про кібервійну між США і Китаєм, Ізраїлем та Іраном і так далі, не дивно, що британські банки побоюються за збереження своїх грошей”, – зазначив Хелдейн, закликавши владу країни якомога швидше розробити нові програми по створенню захисту фінансового сектора від кібернападів.
Нагадаємо, в травні повідомлялося, що хакери за кілька годин викрали $ 45 млн з банківських карт.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас