Проблеми з дорогами в Україні вирішить передача їх в концесію, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми з дорогами в Україні вирішить передача їх в концесію, - нардеп

Казна та Політика
829
Залучення коштів концесіонерів допоможе набагато швидше вирішити проблему постійного браку коштів на їх ремонт. Про це заявив екс-мер Херсона, заступник голови парламентського комітету з питань містобудування, ЖКГ та регіональної політики Володимир Сальдо в ході експертного опитування Інституту Горшеніна.
Він підкреслив, що для капітального ремонту та будівництва нових доріг необхідні дуже великі інвестиції, яких немає сьогодні в бюджеті. “Це той шлях, по якому йде Європа”, – зазначив Володимир Сальдо. За його словами, “автомобілісти в багато чому підтримають це рішення, оскільки вони зацікавлені в тому, щоб їздити по хорошим і якісним дорогам, навіть якщо вони будуть платними”. “Плюс даного підходу в тому, що, по-перше, він дозволяє забезпечити якість дорожнього покриття в результаті використання новітніх технологій як при проведенні капітального ремонту, так і при будівництві нових доріг. Адже це вигідно і самим приватним інвесторам, які, за умовами концесії , як правило, не тільки будують дороги, а й забезпечують їх утримання і реконструкцію”, – підкреслив депутат.
Володимир Сальдо так само звернув увагу на необхідність створення умов для залучення концесіонерів.
Нагадаємо, раніше віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив у своїй статті в “Дзеркало тижня. Україна”, що в рамках концепції розвитку дорожньої галузі України передбачається реалізація низки заходів щодо кардинального поліпшення стану вітчизняних доріг. Серед них – впровадження сучасних технологій будівництва доріг, створення ефективної системи управління галуззю та залучення інвестицій на основі державно-приватного партнерства. Вілкул зазначив, що на сьогоднішній день ні один проект, спрямований на будівництво доріг в Україні, не реалізований за принципом державно-приватного партнерства. У той час як у Європі за таким принципом будується більше 30% доріг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас