З розмахом: влада Нью-Йорку витратить $ 20 млрд на захист від змін клімату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З розмахом: влада Нью-Йорку витратить $ 20 млрд на захист від змін клімату

Світ
351
Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг представив план захисту міста від наслідків очікуваної зміни клімату, до числа яких входить підйом рівня моря і підвищення температури повітря.
Реалізація плану, що включає в себе 250 пунктів, обійдеться приблизно в $20 млрд.
Зокрема, проект Блумберга передбачає установку пересувних стін для захисту Манхеттена від повеней.
На Стейтен-Айленді і в Брукліні для цих цілей планується побудувати дамби. На проведення робіт з укріплення будівель на випадок повені домовласникам планується виділити близько $ 1,2 млрд, а будинкам престарілих – близько $ 50 млн.
За планом Блумберга, медичні установи, розташовані в районах, де ймовірність повені невелика, повинні, тим не менш, провести модернізацію електромереж та обладнання, призначеного для відкачування води.
“Це термінова робота, і ми повинні почати її зараз. Поступово, за багато років і навіть десятиліття, ми зможе створити місто, яке буде здатне краще підготуватися, більше витримати і пережити все що завгодно”, – заявив Майкл Блумберг, чиї повноваження на посаді мера Нью-Йорка закінчуються в кінці 2013 року.
Як відзначає Reuters, на реалізацію плану Блумберга доведеться пустити кошти, вже зарезервовані в міському бюджеті на програми капітального поліпшення інфраструктури, а також виділені федеральним центром кошти на ліквідацію наслідків урагану Сенді.
Проте навіть з урахуванням усіх цих коштів буде не вистачати як мінімум $ 4,5 млрд. На думку авторів плану, для збору відсутніх коштів влада Нью-Йорка може підняти перед федеральним центром питання про податкові пільги, як це було зроблено для ліквідації наслідків терактів 11 вересня 2001 року. Тоді податкові пільги дали Нью-Йорку близько двох мільярдів доларів. Крім того, мерія може поповнити бюджет за рахунок збільшення вартості міських страхових полісів. Додатковий збір до 1,5 відсотка, зазначають автори плану, дозволить місту організувати випуск бондів і залучити відсутні кошти.
Розробка плану по захисту Нью-Йорка від наслідків зміни клімату була різко активізована після урагану Сенді, що обрушився на місто восени 2012 року і призвів до людських жертв і збитків у сотні мільйонів доларів.
Напередодні представлення плану Блумберга був оприлюднений черговий прогноз, підготовлений Міським комітетом Нью-Йорка зі зміни клімату (New York City Panel on Climate Change) – групою вчених, що діє при мерії. За прогнозом, до 2050 року в Нью-Йорку подвоїться або навіть потроїться число екстремально спекотних літніх днів, а рівень моря підніметься на 0,8 метра. Для Нью-Йорка, чия берегова лінія становить 836 кілометрів, навіть мінімальний підйом рівня води призведе до величезних збитків.
Нагадаємо, наприкінці травня меру Нью-Йорка відправили лист з отрутою.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас