84% українців не хочуть бачити у владі багатих, - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

84% українців не хочуть бачити у владі багатих, - опитування

Казна та Політика
345
84,3% українців вважають, що у владі немає місця крупним підприємцям, свідчать результати опитування компанії Research & Branding Group.
“У відповідях респондентів – вся парадоксальність українського мислення. З одного боку, українці не хочуть бачити у владі багатих. Це суспільне неприйняття, яке склалося ще з 90-х років. З іншого боку – бідні люди у владу майже ніколи не потрапляють. Приклад – останні парламентські вибори. За мажоритарною системою до Верховної ради пройшли чимало багатих людей”, – говорить директор R&B Євгенія Копатько.
Тільки 12,2% українців поважають власників великого бізнесу, більше половини респондентів – 57,8% – готові на них працювати.
При цьому 41,2% українців ставляться до заможних співгромадян з недовірою. Багатьом респондентам (37,7%) вони байдужі. “Слово “недовіра” тут носить негативний характер. Одні люди відчувають до власників великого бізнесу почуття заздрості й ненависті. Іншими керує почуття соціальної несправедливості”, – зазначає Копатько.
При цьому більшість респондентів впевнені, що можливості багатих співвітчизників затребувані в основному в економічній сфері: їм краще пробувати себе в розвитку соціально відповідального бізнесу та створення робочих місць. Такої думки дотримуються 57,8% респондентів. Ефективними в політиці багатих капіталістів бачать тільки 5,2% опитаних.
Крім того, допомоги від великого бізнесу українці очікують відразу в декількох сферах. У першу чергу – в охороні здоров’я (71,8% опитаних). Ще 46,8% респондентів впевнені, що багаті підприємці повинні підтримувати проекти по боротьбі з дитячою злочинністю та сирітством. Результати опитування свідчать, що на сприяння заможних українців в освітніх проектах розраховують 29% респондентів.
Примітно, що в сотню найбагатших українців, як з’ясувалося, хочуть потрапити далеко не всі. Опинитися в такому списку не проти тільки 33,8% респондентів. Більше половини не бажають собі такої долі.
У десятиденному квітневому опитуванні взяли участь 2079 осіб по всій країні. Результати, за словами самих дослідників, виявилися суперечливими.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас