ФБР і Microsoft знешкодили масштабну хакерську мережу, що викрала понад $ 500 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФБР і Microsoft знешкодили масштабну хакерську мережу, що викрала понад $ 500 млн

Кримінал
939
ФБР у рамках масштабної спільної операції з Microsoft і представниками фінансових компаній відключили кримінальну мережу Citadel, організатори якої, імовірно, викрали понад $ 500 млн із банківських рахунків понад 5 млн осіб в 90 країнах.
За даними ФБР і Microsoft, знешкоджені понад 1 тис. бот-мереж, кожна з яких об’єднувала по кілька тисяч заражених комп’ютерів з ОС Windows. Експерти відзначають, що управління мережею велося на дуже високому професійному рівні, проте організатора або організаторів поки так і не вдалося знайти.
У США жертвами бот-мережі стали клієнти таких банків, як Citi, Bank of America, JPMorgan Chase.
Citadel представляє “базовий набір кіберзлочинця”, що дозволяє поширювати віруси, керувати бот-мережами, отримувати незаконний доступ до паролів від електронної пошти, облікових записів у соціальних мережах і банківських рахунків. Перші ботнети Citadel з’явилися на початку 2012 року, всього їх було близько 1,4 тис., таким чином, майже 400 мереж до цих пір не знешкоджені.
Microsoft не виключає, що штаб-квартира злочинців може розташовуватися в Росії чи в Україні, оскільки в цих країнах не зареєстровані випадки зараження вірусами Citadel. За даними Microsoft, набір Citadel можна було придбати на хакерських форумах приблизно за $ 2,4 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас