Японія надасть країнам Африки допомогу майже на $ 32 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія надасть країнам Африки допомогу майже на $ 32 млрд

Казна та Політика
296
Японія має намір протягом п’яти найближчих років надати країнам Африки допомогу в обсязі 3,2 трлн ієн (31,9 млрд доларів). Про це сьогодні заявив прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час свого виступу на відкритті п’ятої Токійської міжнародної конференція з розвитку Африки (ТІКАД-5), що стартувала в сусідньому з японською столицею місті Йокогама.
“Допомога буде спрямована на розвиток інфраструктури, охорони здоров’я, сільського господарства та інших галузей економіки”, – сказав Абе.
Японський прем’єр також повідомив, що Токіо протягом п’яти років готовий профінансувати в африканських країнах професійну підготовку більш ніж 30 тис профільних фахівців, а також запросити більше 1 тис осіб для стажувань в японських компаніях і вузах.
Раніше уряд Японії вже прийняв рішення виділити близько 2 млрд доларів на підтримку проектів з видобутку нафти, газу, мінеральних та інших типів ресурсів у країнах Африки. У рамках цієї програми Токіо має намір допомогти своїм африканським партнерам підвищити рівень безпеки та екології на ресурсовидобувних підприємствах.
Для участі у форумі до Японії прибули гості з близько 50 країн Африки – їх лідери, члени урядів, а також представники ділових кіл. На триденній конференції обговорюватимуться питання розширення зв’язків між Токіо і країнами Африки в області інвестицій, оновлення інфраструктури та видобутку природних ресурсів. Крім того, планується торкнутися теми безпеки на африканському континенту у світлі недавнього великого захоплення заручників на нафтовидобувному підприємстві Ін-Аменас в Алжирі, а також як і раніше частих піратських нападів в Аденській затоці.
Африка привертає Токіо не тільки своїми природними багатствами, а й перспективами, які відкриває триваюче там економічне зростання. Цього року валовий внутрішній продукт країн південніше Сахари має становити в середньому 5,8 відс. Японія прагне посилити свою присутність на континенті і в рамках свого суперництва з Китаєм, який останнім часом активно розвиває економічні зв’язки з країнами регіону. “Ми вважаємо, що співпраця буде вигідною для всіх наявних сторін, – заявив раніше міністр економіки, торгівлі і промисловості Японії Тосиміцу Мотегі. – Японія зацікавлена в тому, щоб допомогти Африці розвивати самодостатню економіку”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас