Виробництво пива знизиться в Україні на 25% - виробник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво пива знизиться в Україні на 25% - виробник

Казна та Політика
985
Компанія «Сан ІнБев Україна», один з найбільших вітчизняних виробників пива, прогнозує зниження виробництва пива в 2013 році на 25% через можливе збільшення ставки акцизного податку, повідомила прес-служба компанії.
«За нашими оцінками, через зростання цін на пиво (за розрахунками компанії – більше 3 грн за 1 літр), виробництво пива в 2013 році критично впаде – до 25%», – зазначається у прес-релізі компанії.
Представники «Сан ІнБев Україна» вважають, що підвищення ціни на пиво призведе до збільшення споживання міцних алкогольних напоїв, а також дешевих і ненатуральних напоїв.
«Попит заміниться міцним алкоголем, дешевими «винними напоями», ненатуральними слабоалкогольними напоями, а також фальсифікатами», – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, Міністерство доходів і зборів України розробило законопроект про підвищення ставки акцизу на пиво майже в три рази – до 2,43 грн з 0,87 грн за літр напою. У разі схвалення законопроекту, виробникам і продавцям пива доведеться отримувати ліцензію на цю діяльність, а пивоварам – проходити реєстрацію в Міндоходів. Крім того, для пива введуть акцизну марку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас