Крок у невідомість: Азаров підписав Меморандум про спостереження за Митним союзом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крок у невідомість: Азаров підписав Меморандум про спостереження за Митним союзом

Казна та Політика
681
Документ підписали прем’єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко.
Згідно з проектом «Меморандуму про поглиблення взаємодії між Євразійською економічною комісією та Україною», Україні надається можливість бути присутньою на відкритих засіданнях Вищої Євразійської економічної ради і Ради Євразійської економічної комісій, а також на засіданнях Колегії Євразійської економічної комісії. При цьому українські представники не матимуть права брати участь в ухваленні рішень, але отримають можливість направляти свої пропозиції в Євразійську економічну комісію.
Крім цього, Україна отримає доступ до копій документів, ухвалених Вищою Євразійською економічною радою та Євразійською економічною комісією, «за винятком документів, що містять інформацію обмеженого поширення (конфіденційних і для службового користування)».
Меморандумом також закріплюється, що Україна «декларує наміри дотримуватися принципів, зафіксованих в документах, що формують договірно-правову базу Митного союзу і Єдиного економічного простору, і утримуватися від дій і заяв, спрямованих проти інтересів Митного союзу і Єдиного економічного простору».
Нагадаємо, вчора текст Меморандуму був оприлюднений у ЗМІ. Перед підписанням правки в документ не вносилися.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас