За організацію фінансових пірамід в Україні будуть саджати на 8 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За організацію фінансових пірамід в Україні будуть саджати на 8 років

Казна та Політика
646
Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг готує законопроект про заборону діяльності фінансових пірамід, повідомив голова регулятора Борис Візиров.
“Сьогодні потрібно дати визначення самому поняттю “фінансової піраміди”, тому що сьогодні діє система, яка визначена в законі “Про захист прав споживачів”. Але в ньому є деякі прогалини, тому цей закон не може визначити та убезпечити споживачів від фінансових пірамід”, – повідомив голова Нацфінпослуг.
Борис Візиров нагадав, що ошуканих громадян закон про захист прав споживачів захистити не може, тому що він не містить навіть визначення фінансової піраміди.
За його словами, розроблений законопроект передбачає відповідальність для організаторів фінансових пірамід у вигляді штрафу в розмірі від 1,7 тис. гривень або тюремного ув’язнення терміном на вісім років з конфіскацією майна. Крім того, у разі ухвалення закон заборонить не лише створення пірамід, але і їх рекламу.
Голова Нацкомфінпослуг повідомив, що розробкою законопроекту займаються фахівці Міністерства внутрішніх справ, Міністерства доходів і зборів та Національного банку.
“Ідеальний шлях – це прибрати з ринку всі такі організації. Але зробити це одномоментно неможливо – це копітка, злагоджена робота міністерств, відомств. Цей процес зараз координує перший віце-прем’єр Сергій Арбузов, і це дає можливість давати певні доручення, це питання знаходиться на контролі, і це прискорює вирішення деяких питань”, – підкреслив Візиров.
Він пообіцяв, що найближчим часом документ буде готовий до подачі на розгляд парламенту і висловив сподівання, що депутати ухвалять документ, щоб захистити українців від шахраїв.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів, який передав на розгляд Верховної Ради законопроект про заборону фінансових пірамід, має намір також розробити заходи з боротьби з фінансовими пірамідами на фондовому ринку і з псевдофорекс-брокерами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас