ПР вважає, що українців погано інформують про Митний союз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР вважає, що українців погано інформують про Митний союз

Казна та Політика
545
Громадянам України поки виразно не пояснили переваги від можливої участі країни в Митному союзі Росії, Білорусі і Казахстану.
Таку думку висловив лідер парламентської фракції правлячої Партії регіонів Олександр Єфремов.
“Якщо буде сформована думка в суспільстві, що вступ до МС буде сприяти поліпшенню життя громадян України, то проблем особливих не буде з цим питанням”, – сказав він.
“Але, на жаль, зараз багато, м’яко кажучи, не зовсім позитивно оцінюють дії керівництва нашої держави, якщо вони спрямовані на тісніше зближення з РФ”, – сказав Єфремов.
“Можливо, ті сигнали, які йдуть сьогодні від країн-учасниць Митного союзу, в більшості своїй носять негативний характер”, – додав Єфремов.
Він також підкреслив, що надання Україні статусу спостерігача в МС піде на користь не тільки українській стороні, а й учасникам союзу.
Раніше міністр закордонних справ Росії Лавров висловив думку про можливість одночасної участі України в Митному союзі та ЗВТ з Євросоюзом.
У відповідь на це в Єврокомісії заявили, що голова МЗС Росії Сергій Лавров не правий у своїй заяві про можливе одночасне членство України в Митному союзі і Зоні вільної торгівлі з ЄС, повідомляє Інтерфакс-Україна.
“Як глибока і всеосяжна зона вільної торгівлі з ЄС, так і Митний союз, – це про лібералізацію торгівлі між партнерами і це добре”, – заявив представник європейського комісара з питань торгівлі Карла де Гухта Джон Клансі.
“Однак є істотна відмінність між глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі з ЄС та Митним Союзом – в останньому член втрачає свій торговий суверенітет, тому що Митний союз йде далі, ніж ЗВТ з ЄС”, – додав він.
Представник Єврокомісії підкреслив, що членство в МС передбачає спільну зовнішню торгівлю.
“Ніхто з членів-держав не може самостійно укласти угоду про вільну торгівлю з Росією чи Україною: вони втратили свій торговий суверенітет, так само, як Україна втратить свій торговий суверенітет, якби вона стала членом будь-якого Митного союзу. Таким чином, міністр Лавров не правий у своїй заяві”, – підсумував він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас