Новий податок на нерухомість на Кіпрі принесе 131 млн. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий податок на нерухомість на Кіпрі принесе 131 млн. євро

Казна та Політика
475
Додаткове джерело доходів Кіпру забезпечить новий податок на нерухомість, який може набути чинності вже влітку. Чим більше коштує будинок, тим дорожче він обійдеться своєму власникові. Послаблення отримають тільки власники єдиного житла.
Відповідно до нового закону, за будинки та ділянки вартістю від 40 тис. євро до 120 тис. євро доведеться заплатити 0,6% вартості, тобто близько 720 євро на рік.
Максимальний податок на нерухомість від 170 тис. євро до 300 тис. євро становитиме 2785 євро, на нерухомість від 300 тис. євро до 500 тис. євро максимальна сума буде 5,385 євро. Податок на житло вартістю понад 3 млн. євро становитиме 54,944 євро.
Об’єкти ж вартістю дорожче 3 млн. євро оподатковуватимуться за ставкою в розмірі 1,9% річних. Так, якщо особняк коштує 5 млн. євро, щорічна сума податків виростає вже до 95 тис. євро.
За попередніми підрахунками, нова податкова політика буде приносити в держскарбницю Кіпру до 131 млн. євро додаткових доходів на рік, уточнює BFM.ru.
“Податки на нерухомість у розмірі 1,9% річних – це дуже багато, – говорить голова ради директорів Kalinka Real Estate Consulting Group Катерина Румянцева. – Ми сподіваємося, що такий законопроект не буде втілено в життя, тому що в іншому випадку він призведе до повного краху ринку нерухомості республіки. Власники дорогої нерухомості не зможуть позбутися своїх вілл та апартаментів, тому що за таких високих податків їх ніхто не купуватиме. Враховуючи недавню кіпрську банківську кризу, підвищення податків на нерухомість означало б повністю позбавити країну внутрішніх і закордонних інвестицій, при такому сценарії кіпрську економіку не врятують ніякі дотації. Навпаки, для виходу з кризи влада повинна всіма доступними заходами стимулювати приплив інвестицій, для цього потрібно зберігати низький рівень податків і спрощену процедуру реєстрації нерухомості”.
Згідно з рішенням Єврогрупи від 25 березня, Кіпр в найближчі три роки отримає фінансову допомогу в розмірі до 10 млрд євро: 9 млрд євро надасть ESM, 1 млрд. євро – Міжнародний валютний фонд. Раніше кіпрський парламент схвалив угоду з трійкою європейських кредиторів під загрозою неминучого дефолту.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас